Sweetheart

I foajeen
fre. 20 des. 21.00
Kulturhuset Ælvespeilet
Foajéscenen
fre. 20. des.
21.00
Billetter

Den lavmælte americanaduoen Sweetheart vant i vår sin andre Spellemannpris for sitt andre album, «I Will Love You When The Morning Comes» som ble utgitt høsten 2023 til strålende kritikker. De har også spilt en rekke konserter omtalt som euforiske konsertopplevelser over hele Norge. 

Den melankolske americanaduoen Sweetheart består av låtskriver John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal), og liker å kalle seg verdens tristeste rockeband. I 2020 meldte Sweetheart seg for alvor på den voksende americanabølgen – også omtalt som nordicana – med utgivelsen av debutalbumet «Sweetheart», som ble kritikerrost for sin lavmælte melankoli og omtalt som et av årets vakreste album. I 2021 ble de belønnet med Spellemannpris for sitt debutalbum i sterk konkurranse med Malin Pettersen, Darling West og Johan Berggren. 

September 2023 utga Sweetheart sitt andre album, «I Will Love You When The Morning Comes», innspilt i Athletic Sound, med legenden Kai Andersen som produsent. Albumet har mottatt strålende kritikker og har blitt omtalt som «et av de vakreste stykker musikk som er laget på denne siden av tusenårskiftet» (Gubberock) og «usigelig vakkert» (Øyvind Rønning), mens Sweetheart er blitt kalt «Norges dyktigste ballademakere» (Feedback/iTromsø). «I Will Love You When The Morning Comes» er minimalistisk og melankolsk americana, det er lavmælt og nostalgisk, det er akustisk og følelsesladet country som ikke helt er country. 

Live er Sweetheart kjent for å trollbinde publikum med sin engasjerende, følelsesladede og stillfarne fremførelse. Harmoniene og de minimalistiske arrangementene etterlater ofte publikum i undrende stillhet. Siden debutalbumet kom i 2020 har Sweetheart spilte en rekke konserter over hele Norge, flere av dem utsolgte. Feedback belønnet Sweethearts