Gob Squad «Is anybody home?”

PIT
to. 6 juni
to. 6. juni

“Vi inviterer publikum til å feire samholdet, trene empatimusklene, og se oss selv gjennom Gob Squads blikk.” Heiki Eero Riipinen 


Det internasjonalt prisbelønnede kunstnerkollektivet Gob Squad tar deg med i en interaktiv film, hvor ideen om å dele opplevelser med andre blir tatt til det ekstreme.  
 
Filmen finner sted i gjestens hjem, der Gob Squad er i ferd med å flytte inn. Mens filmen utfolder seg for alles øyne på et stort filmlerret i Ælvespeilet, oppløses grensene for personvern gradvis. 

Publikum følger en av Gob Squads skuespillere inne i en leilighet, mens den andre fortsetter å vandre gjennom gatene i Porsgrunn... Hvor begynner du og hvor slutter jeg? Er dette et mareritt eller en drøm som går i oppfyllelse? Hva er hjem utenfor våre egne fire vegger? Hvor kan vi komme sammen? På teateret? I en fremmeds hus? I min kropp? Våre sinn? På gatene? Er det noen hjemme? 

I over 30 år har Gob Squad besøkt alle kontinenter med sine unike og visjonære forestillinger, der lyd- og videoteknologi er sentrale elementer. For Gob Squad blir teknologi ikke bare brukt til å fremmedgjøre oss. De viser at det også kan skape nye former og muligheter for intimitet, og finne mulige veier inn i hverdagens magiske mirakler. Kollektivet er kjent for sine grensesprengende, ofte improviserte forestillinger, der barrieren mellom publikum og utøver stadig blir uskarpt og gjenstand for nyvurdering. 

Forestillingen, som hadde premiere i desember 2022, er produsert i samarbeid med det banebrytende og legendariske Volksbühne i Berlin. 

"Det er forfriskende å se hvor enkelt og intimt det kan være når du smelter sammen utøver og publikum" - The New York Times  

"En reise du bare må ta... En vakker, liten studie i empati" rbb24  

En oppriktig og grensesprengende forestilling av høyeste internasjonale kaliber" Aarhus Teater 

 

KJØP PERSONLIG FESTIVALPASS NÅ!

(Festivalpass gir 50% rabatt på én billett til alle forestillinger, unntatt En Sommernattsdrøm).