Tom Kjetil Olsen

En vandring i ølets forunderlige verden
Ølsmaking
fr. 25 okt. 19.00 - 21.00
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
fr. 25. okt.
19.00 - 21.00
Billetter

Med over 1000 års historie i Europa, har ølet i alle land blitt et viktig element for sosialt felleskap og god stemning. Men hva vet du egentlig om øl? Plukker du boksene eller flaskene som står nærmest når du kommer til ølavdelingen, eller bruker du litt tid på å finne noe spesielt? 

Tom Kjetil Olsen har lang erfaring med øl, han har holdt over 350 ølsmakinger, og drevet øl- butikken Gulating. Å kombinere øl og enkelte gode smaker av snacks gir deg et innblikk i en spennende verden av smaker. Og mottoet til Tom Kjetil er fortsatt «drikk bedre og ikke mere». 

Tom Kjetil har selv smakt over 4000 forskjellige øl. Og gjennom dette også etablert ølklubben «Den bitre humle», og driver podcasten «Ølpodden Den bitre humle». Han brygger litt selv, men er aller mest glad i å utforske øl-verden. Og smaker mye på andres gode øl. 

I denne ølsmakingen skal vi innom Klosterstil fra Belgia, Hveteøl fra Tyskland, klassisk IPA fra England, og skotske mørke stouter. Vi utforsker bryggerier du kanskje aldri har hørt om. 

Et variert program der du får et godt innblikk i forskjellene fra humle til bruk av både lys og mørk malt. Smaker du et hint av kaffe, et preg av markjordbær, eller smaksbildet fra brent malt? 

Er det magi i belgisk gjær? I en mørk stout fra Skottland, smaker den bedre enn en Guiness fra Irland? Og kan tyskere lage magi av hvete?
England er kjent for øl-stilen IPA, Indian pale ale, den har formet seg med mango, ananas og ekstreme humler, men hvordan skal den egentlig smake?