Krokofant

to. 20 okt. 20:00 - 22:00
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
to. 20 okt.
20:00 - 22:00
Billetter

Den norske trioen Krokofant, spiller energisk og eksplosiv jazzrock som både er fri og strukturert. Lydbildet er tungt forankret i 70-tallet, med sterke referanser til King Crimson, Soft Machine og Mahavishnu Orchestra – et uttrykk som treffer både rockefolket, frijazzerne, og jazz- rocknostalgikern.

Med et trommespill som høres ut som en turboladet hybrid mellom Keith Moon og Elvin Jones spiller Krokofant presise og tunge riff som forløses i rystende sterke improvisasjoner. Lange, ville saksofonsoloer avløses av et særdeles kreativt, variert og virtuost gitarspill, uten at det noen gang går på bekostning av samspillet og grooven.

Bandet har siden 2018 hatt med seg to storheter innen den Norske jazzen, nemlig organist Ståle Storløkken og bassist Ingebrigt Håker Flaten. Krokofant har utgitt to album med denne besetningene og Storløkken og Håker Flaten er nå å regne som faste medlemmer av Krokofant

Ståle Storløkken har i en årrekke bidratt i mange sentrale band med sitt drivende og grenseløst rytmiske tangentspill – fra Terje Rypdal, via Motorpsyco til Elephant 9. Og mange, mange flere!

Bassist Ingebrigt Håker Flaten er også et stort internasjonalt navn. Vi kjenner ham fra band som Atomic, The Thing, The Young Mothers og et utall av samarbeidsprosjekter med folk som Ken Vandermark, Bugge Wesseltoft, Joe McPhee – for å nevne et lite utvalg.

Saksofonist Jørgen Mathisen er forhindret å være med, men frykt ikke! Jonas Kullhammar vikarierer for Jørgen så det kommer ikke til å skorte på legendarisk saksofonspill.

Tom Hasslan – Gitar, Axel Skalstad – Trommer, Jonas Kullhammar – Saksofon, Ståle Storløkken – Orgel, Ingebrigt Håker Flaten – Bass.