Tribute Jerry Lee Lewis

Stephen Ackles, Paal Flaata, Amund Maarud m.fl.
lø. 16 sep. 20:00 - 23:00
Kulturhuset Ælvespeilet
Hovedscenen
lø. 16 sep.
20:00 - 23:00
Billetter

Fredag 28. oktober 2022 kom meldingen om at den siste pioner innen rock ‘n’ roll musikken var gått bort, 87 år gammel. Dette kom ikke som noen stor overraskelse da det flere dager tidligere ble annonsert ved en feiltagelse at han var død.

I Norge og spesielt i Grenland har flere musikere hatt et tett og nært forhold til Jerry Lee Lewis. Frederik Mustad og Gøran Grini har vært blodfans siden de var guttunger, og har lenge hatt en drøm om å lage et skikkelig show for helten. Nå realiseres drømmen! De har fått med seg en knippe med dedikerte artister- og musikerkollegaer, som alle har et ekstraordinært forhold til Jerry Lee Lewis sin musikk.

Kvelden blir en fantastisk reise i Jerry Lee Lewis sin lange karriere fylt med rock ‘n’ roll og country musikk. Det blir gjenhør med alle de store klassikere, men også drøssevis av de mer ukjente sider fra The Killer’s repertoara.

Overskuddet fra arrangementet vil gå til «Katrines kamp for livet» så hun kan få den hjelp hun trenger på Røysumtunet. Alle artistene og musikerne stiller opp for å hylle en av de største rock ‘n’ roll pionerer, og for å bidra til Katrines og Gørans kamp.

Jerry Lee begynte å spille piano allerede da han var 8 år. I 1956 ble han oppdaget av lydteknikeren i det legendariske Sun Studio, Jack Clement, og debuterte med singlen «Crazy Arms». Året etter slo han igjennom med låtene «Whole Lotta Shakin’ Goin’ On» og «Great Balls of Fire». Den gangen i 1957-58 var han en blant ytterst få rock´n´roll-artister som kunne måle seg med Elvis Presley i popularitet. Som Rolling Stone Magazine skrev «Great Balls of Fire får Elvis til å høre tam ut».

Jerry Lee sin diskografi er imponerende. Han har utgitt 40 offisielle studioalbum og 8 livealbum i tillegg til såkalte duettalbum, filmmusikk, utallige samlealbum for ikke å snakke om alle singlene.

Tributeshowet ble vist i Sentrumsgården Kulturhus i Langesund i våres. Billettene ble revet vekk mange måneder i forveien og tilbakemeldingene i etterkant har vært utelukkende positive. 

Velkommen til en stor ny musikalsk kveld med "The Killer" sine mange hits, fremført av et knippe med Norges ypperste artister og musikere.

Artister og musikere som er med i showet på Ælvespeilet er Stephen Ackles, Paal Flaata, Amund Maarud, Edward Mustad, Toini Knudtsen, Daniel Eriksen, Håkon Høye, Gøran Grini, Arne Ertnæs, Kjell Magne Lauritzen, Ole Martin Røsten, Stig Sjøstrøm, Christian Skaugen, Tron Taalesen, Vidar Thorbjørnsen, Frederik Mustad. Konferansier er Anita Torvund.