Boklansering: Harde Tak

PIT
ti. 6 juni 17:00 - 18:00
Porsgrunn Bibliotek
Gratis
ti. 6 juni
17:00 - 18:00
Gratis

Husker du Harde tak? Kanskje den viktigste forestillingen Grenland Friteater har laget? Fra år 2000, tre somre på rad, ble den spilt utendørs på gamle Porsgrunn Mekaniske Verksted.

Nå er dette spektakulære prosjektet blitt dokumentert i bokform.

Harde tak, basert på Kjartan Fløgstads roman Fyr og flamme, var den stolte og livlige beretningen om anleggs-slusken, sjømannen, smelteverksarbeideren og den drikkfeldige kommunisten Hertingen, slik den ble freidig gjenfortalt av hans ikke alltid like pålitelige kamerat Marthon Danielsen. Men det var også historien om framveksten av det norske industrisamfunnet gjennom hele det forrige århundret. I et spektakulært, myldrende utendørs widescreen-teater kunne publikum ta del i historien om Hertingen, der han streifet fra brakkeliv på Rjukan til bondesamfunn vestpå, fra anleggsarbeid til spansk borgerkrig, fra Røldal til Herøya, under mottoet «Kapitalens veier er uransakelige».

Boka, som er ført i pennen av Chris Erichsen, er første bind i den nye serien «Scenekunstklassikere» som gis ut av Black Box Teater i Oslo. Nyskapning er en del av scenekunstens DNA, men vi står alltid på skuldrene til noen. Det var bevisstheten om det som ga ideen til serien, som tar for seg forestillinger som har blitt skapt i det frie scenekunstfeltet de siste 40 årene.

PIT festivalpass
Kjøp festivalpass og få rabatt gjennom hele festivalen.