Familiedag og Brusteinsball

lø. 10 juni 12:00 - 23:00
Rådhusamfiet
Gratis
lø. 10 juni
12:00 - 23:00
Gratis

I år avslutter vi PIT med Brusteinsballet. Når vi sånn sett avslutter med det som pleier være begynnelsen, kan det fort bli litt forvirrende. Litt sånn at opp er ned og ned er opp. Vi snur det hele på hodet.

Men ikke fortvil. Det blir bra.! Vi gir deg rett og slett en heidundrende Familiedag og Brusteinsball og full pakke. 12 timer med gratis underholdning for hele familien. Vær så god!

Byens gater og torg fylles av gateforestillinger fra tidlig på dagen, vi har invitert en rekke food-trucks til å gjøre maten lett tilgjengelig, og selvsagt er byens mange restauranter der med alt hva du måtte begjære av mat og drikke! På Rådhusplassen rigger i tillegg Pincho Nation en stor uteservering midt i drømmens hjerte.

På dagtid og tidlig kveld er det med andre ord forestillinger i Festivalgata – fra Minneparken til Jernbanegata. Dagen avsluttes på Rådhusplassen, der vi byr på italienske Teatro Tascabile di Bergamo og den betagende vakre forestillingen Valse, før Hanto Fyrverkeri trår til med festivalavslutning i form av et gigantisk PIT-fyrverkeri!

Eller, vent litt! Vi er ikke helt ferdige, for på Kafé K spiller det svenske, musikalske fyrverkeriet Sallyswag opp rundt midnatt. Så kan vi lytte og danse og svaie og kose oss inn i natta.

Dagen byr på artister fra fjern og nær, Studium Actoris og Adrian Schvarzstein, Dado, Jomfrulandet, The Maniac, Streetwise Afrobatics, Teatro Residui, Susu & Mumu, og mere til. Porsgrunn Musikkråd skal gjenta suksessen fra i fjor med KORVANDRING under PIT. 7 kor er påmeldt, så det blir noe for enhver smak. Vandreleder og konferansier i år er ingen ringere enn Even H. Kaalstad. Innendørs kan barn i alle aldre glede seg over Sagliocco Ensembles Bibliotek-Karen på Biblioteket eller Nina Ossavys Urd i Rådhusets teatersal. De litt større kan få med seg Kulturdebatt på Kafé K, Oslo Nye Teaters samproduskjon med Grenland Friteater; Plan 9 from outer space på Friteatret, amerikanske Doble Edge Theaters Leonora på Ælvespeilet, og til slutt danse seg inn i natta sammen med jentene i Sallyswag på Kafé K.

 

12-16.00             Festivalgata

19-22.00             Festivalgata

22.30                  Teatro Tascabile di Bergamo (it): Valse

23.30                  Hanto Fyrverkeri: PIT Fyrverkeri


Gratis | Free

PIT festivalpass
Kjøp festivalpass og få rabatt gjennom hele festivalen.