Parvathy Baul (india): Konsert

PIT
on. 7 juni 18:00 - 19:00
Kafé K
on. 7 juni
18:00 - 19:00
Billetter

Parvathy Baul er utøver og lærer av Baul-tradisjonen fra Bengal i India.

Hun er også instrumentalist, historieforteller og maler. Hun har opptrådt i over femti land, inkludert prestisjetunge konsertsaler og musikkfestivaler som Noh Theatre i Kyoto, World Music Center i New York City og Festival of World Sacred Music i Fez, Marokko. Parvathys tekniske virtuositet – hennes mestring av vokal tonehøyde og tone mens hun spiller flere instrumenter og danser – har blitt hyllet av musikkeksperter, mens den generelle virkningen av opptredenen hennes har blitt beskrevet av kritikere som "trollbindende."

Hun ble tildelt den prestisjetunge Sangeet Natak Akademi-prisen av Indias regjering i februar 2018. Denne prisen ble tildelt for hennes bidrag til tradisjonen med Baul i over to tiår.

Parvathy er også kjent for sin innsats for å fornye denne eldgamle arven. Som den mest anerkjente kvinnelige Baul-utøveren i verden, gjør hun systematisk opplæring i tradisjonell Baul-kunst tilgjengelig for kvinner i en skala som aldri har forekommet tidligere.

Parvathy Baul er også grunnleggeren av Tantidhatri, en internasjonal festival for performancekunst for kvinner. Under hennes ledelse ble denne festivalen arrangert i årene 2012, 2015 og 2019 i henholdsvis Auroville, Bengaluru og Kolkata.

www.parvathybaul.com

PIT festivalpass
Kjøp festivalpass og få rabatt gjennom hele festivalen.