Barnespeilet - Elefantungen

Elefantungen
lø. 8 okt. 12:00 - 12:30
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
Tidligere arrangement
lø. 8 okt.
12:00 - 12:30
Tidligere arrangement

I riktig gode gamle dager hadde elefanten ingen snabel. Den hadde bare en klosset klump av en nese, ikke større enn en støvel, som den kunne vrikke litt fram og tilbake med.

Men så var det en elefantunge som var så full av umettelig nysgjerrighet. Han stilte spørsmål om alt han så eller hørte eller følte eller luktet eller smakte på, men i stedet for svar, fikk han bare deng for sin umettelige nysgjerrighet.

Så en vakker dag kom elefantungen med et splitter nytt spørsmål som han aldri hadde spurt om før: «Hva spiser krokodillen til middag?»

For å stille sin umettelige nysgjerrighet må elefantungen legge ut på en reise, tvers over Afrika, til den grandiose, grågrønne, grumsete Limpopo-elven. For der på elvebredden venter svaret. Elefantungen (originaltittel: The Elephant´s Child») er skrevet av Rudyard Kipling, og ble utgitt i 1900.

Teater Grimsborken ble startet av Peder Opstad i 1998, og har siden den gang produsert over 20 teaterforestillinger; de fleste for barn og unge. Forestillingene har hovedsakelig blitt spilt via Den kulturelle skolesekken, men Teater Grimsborken kan også vise til co-produksjoner med institusjonsteatre som Sogn og Fjordane Teater (Helt på tuppa!) og Teater Innlandet (Vesleblakken og Et juleeventyr).

Utenom Teater Grimsborken har Peder Opstad også vært engasjert som skuespiller, kunstnerisk rådgiver og dramaturg ved Akershus Teater. Høsten 2021 hadde han regi på «Refusert» av Tommy Sørbø på Teater Ibsen.

Passer for barn fra 3 år og oppover.