Foto: Anne Valeur

Små Grå

Vemodig Disco; En konsertforestilling skrevet og framført av enestående "Små Grå".
Sommerspeilet
fr. 14 juli 19:00 - 20:30
Sommerspeilet
fr. 14 juli
19:00 - 20:30
Billetter

Hva betyr den lille fakten, det hun gjorde med håret sitt der? Hva er de lydene vi lager som lyttere? Og når går den lyden fra å være anerkjennende til avvisende, og akkurat hvilken nyanse velger vi? Hvilke rammer eksisterer i dette rommet, som gjør at akkurat det du gjorde der ble pinlig eller bare litt off?

Kan det tenkes at vi legger for mye i alt dette? At vi i det hele tatt legger for mye i ting? Hva betyr det til slutt, sånn egentlig? 

Dette er inspirasjonen bak Små Grås avgangsforestilling “Vemodig Disco”. Det vil si menneskenes språk, timing, humoren, alvoret, og hva vi henger oss opp i og synes er viktig. Og betydningsfullt. 

“Alt vi synes er viktig og betydningsfullt, det vil bli glemt (...) Det er underlig å tenke på at vi ikke vet hva som i fremtiden vil bli regnet som viktig og betydningsfullt, eller smått og latterlig” (Tsjekhov) 

Konsertformatet utfordres hos Små Grå, og settes inn i en scenisk form med bevegelse og koreografi, tekst og humor. Skrevet og gjennomkomponert musikk og improviserte strekk glir over i hverandre, og tematikken og innholdet veksler mellom det hverdagslige og prosaiske, og det abstrakte og mer uhåndgripelige.

Små Grå bringer sine egne liv og betraktninger fram, men inviterer også publikum inn til refleksjon. Som del av forestillingen vises også «Små Grå Film», som er laget i samarbeid Kim Hiorthøy. 

Små Grå ble etablert i 2008. Siden deres første store produksjon «Kaninkostymet og andre historier fra artens oppstandelse» i Oslo i 2009, har ensemblet samarbeidet med komponister og koreografer som Ørjan Matre, Sidsel Endresen, Bjørn Kruse, Håkon Thelin, Lisa Dillan og Kim Hiorthøy. 

Små Grå har spilt på Ultimafestivalen i Oslo, Moldejazz, Dansefestival Barens, Stavanger Kunstmuseum, Spriten Kunsthall, Landemark, DogA, Dokkhuset i Trondheim og Trondheim Kunstmuseum samt LiteraturHaus i København for å nevne noe. Våren ‘21 fullførte ensemblet Masterstudiet i utøvende improvisasjon ved Norges Musikkhøyskole. De er aktuelle på NRKScenen høst ́22, og i 2023 skal de også bl.a. spille på Hardanger Musikkfest, Sekkefabrikken og Soddjazz. 

På andre arenaer jobber sangerne i prosjekter som Band of Gold (Mortvedt), Pitsj og Plutselig Barneteater (Kruse,) og Ontz, Hanne Hukkelberg og ME&I (Solberg). 

Se: «Små Grå Film», Laget i samarbeid med Kim Hiorthøy: https://youtu.be/OA9Zt24upZc 

Vemodig Disco teaser 1: https://youtu.be/AbXdFmxPXDY 
Vemodig Disco teaser 2: https://youtu.be/lavY3zROfK0 

Pulikum forteller om Vemodig Disco etter forestilling på Sentralen i Oslo 17.10.21: https://youtu.be/KE8mroGZh4g 

Se Små Grå på NRK-scenen: https://tv.nrk.no/se?v=MKDU44001022

Lytt til Små Grås album «Der!»: https://open.spotify.com/artist/5Tp4bCJdG8zXrOzaNOzkdf?si=uJkReC0wT8mS3IGVKzHgBg

Les: Artikkel i Ballade om Vemodig Disco og Små Grå, skrevet av Johanna Kleive. : https://www.ballade.no/scenekunst/folk-har-en-sa-perfekt-timing/ 

Mer om Små Grå: www.smaagraa.com 

Lyddesign: Asle Karstad/Bodvar Tornes
Lysdesign: Peter Brian Albers
Film: Kim Hiorthøy
Ytre øyne: Snelle Hall, Sidsel Endresen og Jo Strømgren
Små Grå: Benedikte Kruse, Mai Elise Solberg Nina Mortvedt 

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Creos Vederlagsfond.