Emil Solli-Tangen Trio

Tilbake med nye sanger og ny plate.
Sommerspeilet
fr. 21 juli 19:00 - 20:30
Sommerspeilet
fr. 21 juli
19:00 - 20:30
Billetter

De begynte smått med mindre konserter i hjemområdet, men utviklet seg snart til å bli et navn på folks lepper i Telemark.

Oppvokst utenfor Porsgrunn i Telemark begynte Emil sin musikalske karriere som klassisk gitarist allerede som 12-åring. Senere ble han plukket opp av Operasanger Anders Vangen, som også underviste hans bror Didrik.

Som 19-åring ble han tatt opp ved Barratt-Due Musikkonservatorium i Oslo, på bachelorprogrammet for utøvende sangere. Allerede to år senere ble han tatt opp som en av de yngste søkerne gjennom tidene, til Statens Operahøgskole i Oslo.

Emil gjør konserter og operaroller over det langstrakte land og har et bredt repertoar bestående av alt fra norsk visesang, Crooner-melodier til operaarier. Som sceneartist er han løs og ledig, og han er kjent for sin evne til å sjarmere og formidle til sitt publikum. Emil har vært deltager i en rekke tv-programmer som «Stjernekamp» på NRK og «Kompani Lauritzen» på Tv2.

Vinteren 2023 reiste han i studio med et knippe musikere fra B.l.a Ni liv, for å spille inn sin debutplate. Noen av de utvalgte sangene vil bli fremført under sommerspeilet.

Bandet består av;
Emil Solli tangen - vokal
Jan Birger Akerhaugen - bass, gitar
Terje Meisingset - piano