Foto: Morten Bjerk

Jon Solberg & Anne Gravir Klykken

«Et ønske»
Sommerspeilet
fr. 7 juli 19:00 - 20:30
Sommerspeilet
fr. 7 juli
19:00 - 20:30
Billetter

Anne Gravir Klykken og Jon Solberg starta platesamarbeidet i begynnelsen av 2021. Anne sendte da Jon ei samling med eldre opptak av ulike folkemusikkutøvere i Telemark. Materialet er blant annet henta fra Drangedal, Gransherad, Vinje og Seljordhei. Jon tok tak i et utvalg av sangene og temaene i opptaks-materialet, og disse ligger som et bakteppe for nyskrevne viser og arrangementer. Plata «Et ønske» kom ut i mars 2022. 

Jon og Anne er glade i dialekter, språk, lokal-historie og det nære knyttet til bygdeliv og natur. 

Jon Solberg er norsk låtskriver og musiker fra Bø i Telemark. Han er kjent som vokalist og frontfigur i bandet Ni Liv, og som soloartist. Jon har gitt ut tre soloplater, åtte plater med Ni Liv, hatt over 15 låter på NRK P1 sine nasjonale spillelister og vært Spellemannsnominert med Ni Liv.

Jon er god til å se det store i det små – til å skrive fram en tydelig verden vi kjenner oss igjen i. «Mer enn noen gang har en av landets fremste låtskrivere levert varer som gjør hodet litt klokere og hjertet litt varmere», som Olav Solvang i Vårt Land formulerte det etter det lanseringen av Jons første soloalbum 

Anne Gravir Klykken er sanger fra Solum med hjertet i folkemusikken. Hun har gitt ut to soloplater og fire utgivelser med trioen Vintermåne. Anne har vært med på en rekke ulike prosjekter og innspillinger opp igjennom åra.