Oslo Nye Teater: Plan 9 from outer space

PIT
lø. 10 juni 16:00 - 17:00
Friteatret
Utsolgt
lø. 10 juni
16:00 - 17:00
Utsolgt

En horror/science-fiction/elektronika-musikal, fritt etter verdens verste film.

Ed Woods Plan 9 from Outer Space fra 1957 har stått som et skrekkeksempel på hva en regissørs overmot kan ende i. Nå finner filmen veien til scenen!

Den kalde krigen er nå, og apokalypsen var i går. Klimakrisen og atombomben blir ubetydelige når de fremmede kommer for å tilintetgjøre oss. Eller skal de redde oss? Frigjøre? Nei, hvordan var det igjen?

Regissør Heiki Riipinen har bakgrunn fra det prisvinnende scenekunstkollektivet by Proxy, og er nå årets kunstnerstipendiat i Skien.

Dramatiker Sonja Ferdinand er en ny stjerne i dansk teater. I hennes tekster kræsjer ulike virkelighetsoppfatninger og danner grunnlag for nye virkeligheter vi kan dele i scenerommet. Dette får sin fysiske form av prisvinnende scenograf og kostymedesigner Ingrid Tønder og performance-maker Ariel Efraim Ashbel på lysdesign.

Med lydbilde av den Porsgrunnsfødte artisten Dragongirl, som By:Larm beskriver som en krysning av klubbmusikk, eksperimentell musikk og performance, kan publikum se fram til en fest av en teateropplevelse.

You are interested in the unknown, the mysterious, the unexplainable; that is why you are here. - (Criswell Predicts, fra åpningsmonolog i Plan 9 from Outer Space).

En samproduksjon med Grenland Friteater


Regi: Heiki Eero Riipinen
Medv: Geddy Aniksdal, Petronella Barker, Martha Rasmussen Lubiana, Anette Waller.
Lyddesign: Nikoline Ursin Erichsen
Scenografi og kostymedesign: Ingrid Tønder
Lysdesign: Ariel Efraim Ashbel
Maskeansvarlig: Julie A. Clark
Dramaturg: Ingrid Tønder.

PLAN 9 FROM OUTER SPACE
av Ed Wood

Dramatisert av Sonja Ferdinand 

www.oslonye.no / www.grenlandfriteater.no

PIT festivalpass
Kjøp festivalpass og få rabatt gjennom hele festivalen.