Double Edge Theatre (usa): Leonora – La Maga y La Maestra

PIT
fr. 9 juni - lø. 10 juni
fr. 9 juni
-
lø. 10 juni

Double Edge Theatre (usa) Leonora - La Maga y el Maestro

Leonora Carringtons kunst, liv og forfatterskap, og hennes forhold til filmskaperen Alejandro Jodorowsky, er utgangspunktet for denne surrealistiske forestillingen, gjennomsyret av kjemien mellom disse to store kunstnerne og drakampen dem imellom.

Leonora Carrington var en av de store kvinnelige kunstnerne i det forrige århundret. Hun satte spor både som maler, skulptør og grafiker, dramatiker, kostymedesigner og forfatter. Etter oppvekst i England på 30-tallet nærmest rømte hun til Paris, hvor hun ble en del av surrealist-bevegelsen og miljøet rundt André Breton og Max Ernst. Via Spania, Portugal og USA reiste hun videre til Mexico.

Mens surrealismens mannlige utøvere er kjente navn er det dessverre få som kjenner til de kvinnelige surrealistene, til tross for at de deltok i sin samtids mest banebrytende utstillinger, side om side med sine mannlige kolleger.

Forestillingens regissør Stacy Klein sier om arbeidet: "Where the bird sings best, Jodorowskys imaginære, litterære reise gjennom egen historie, var utgangspunktet for dette arbeidet. Men da det amerikanske presidentvalget i 2016 nærmet seg innså jeg at jeg ikke kunne lage flere forestillinger uten en kvinne som sentral skikkelse. Å oppdage den surrealistiske maleren og skribenten Leonora Carrington var ikke mindre enn en åpenbaring - av en kunstnerisk partner, mentor, guide og inspirasjon. Hennes mentorskap for Jodorowsky resulterte i skuespillet Penelope. Når det gjelder arbeidet med denne forestillingen er magien, mysteriet og menneskene vi har skildret absolutt å finne i både Carringtons og Jodorowskys verk, men måten det er malt og fremstilt på er uten tvil mitt og ensemblets egen oppfinnelse .”

Begge dager vil kritiker og forfatter Susanne Christensen holde en innledning til forestillingen i foajéen. Hun har skrevet boken Leonoras reise, der hun foretar en reise i Leonora Carringtons fotspor, til New York, Mexico og California, på jakt etter Carringtons liv og verk.

"... a peek into an expansive world - a hallucinatory, symbol-heavy tour of Carrington's fervid mind." - New York Times Critic's Pick

Conceived, created and directed by Stacy Klein
Co-created and text adaptation by Jennifer Johnson and Carlos Uriona
Composer - Alexander Bakshi
Musical Director - Ludmila Bakshi
Dramaturgy - Morgan Jenness and Susan Aberth
Costume Design - Tadea Klein
Lighting Design - Mary Louise Geiger
Overall Scenic Design - Stacy Klein, Michal Kuriata, Jeremy Louise Eaton
Portal and Stair Design - Jeff Bird
Apparatus Design and Rigging - Adam Bright and Cariel Klein
Technical Director - Michael Fitzgerald
Costumiere- Amanda Miller
Lighting Associate - Bailey Rosa
Assistant Director- Travis Coe
Tour Director - Adam Bright
CAST:
Leonora- Jennifer Johnson
Adan- Carlos Uriona
Hyena- Travis Coe
Pajaro- Amanda Miller
The Cook- Milena Dabova
The Giantess- Hannah Jarrell
Gnome- Tomantha Sylvester
Leonora's flight- Cariel Klein
MUSICIANS:
John Peitso (tour musical director) and Manuel Uriona

www.doubleedgetheatre.org

PIT festivalpass
Kjøp festivalpass og få rabatt gjennom hele festivalen.