Varm melk med honning

PIT
ti. 6 juni - on. 7 juni
ti. 6 juni
-
on. 7 juni

En etterlengtet romantisk komedie om et livslangt forhold mellom to kvinner. Lekende lett fortelles en viktig historie, som også svir og sparker der det trengs.

I Varm melk med honning møter vi Ronja og Oda. Når stykket begynner, er de unge voksne, og det er morgen. De kjenner hverandre ikke. Husker ikke engang hva den andre heter. «Hva skjedde i går? Vi har da klær på..?» Og hva skjer i morgen? Jeg kan jo ikke gå tilbake til å være meg – uten deg.» Den litt forvirrende, lett fyllesyke morgenen er starten på en vakker, livslang kjærlighetshistorie, der det både blir giftemål, barnefødsel, overgangsalder og alderdom. Men vi får også kjenne på små og store kamper knyttet til det å være skeiv.

Hva med å holde hender med dama på gata? Er det «lov», eller kan man bli påkjørt av en sint mann som garantert ser på lesbe-porno hver kveld? Og hva med mamma? Hun snakker jo ikke om annet enn sine fremtidige barnebarn. Og hva med meg? Er jeg lesbisk? Jeg ser jo ikke lesbisk ut. Jeg kan jo ikke slikke fitte. Kan jeg? Jeg kan jo kanskje det? Jeg vil jo det. Men jeg er redd. For hva? For deg. Fordi jeg liker deg så godt. Og fordi du er jente.

"En sjelden teateropplevelse, vittig, viktig, varm og dyptgripende."  - Dagsavisen

«Kjemien dem imellom er en superkraft i seg selv. Men den aller største superkraften, er at stykket forteller en allmenn historie fra et skeivt perspektiv. En historie som er lys, menneskelig og ærlig.»  - Aftenposten

Skuespillere: Tora Dietrichson og Maiken Schjøll Frisch

Regi: Kristi-Helene Engeberg og Maiken Schjøll Frisch

Musikk: Tora Dahle Aagård

Manus: Maiken Schjøll Frisch

Produsenter: Maiken Schjøll Frisch, Andrea Therese og Kristi-Helene Engeberg

PIT festivalpass
Kjøp festivalpass og få rabatt gjennom hele festivalen.