Tid for Dans - Veggen

lø. 1 okt. 20:00 - 20:30
Porsgrunn sentrum
Tidligere arrangement
lø. 1 okt.
20:00 - 20:30
Tidligere arrangement

Opplev pop-up installasjonen VEGGEN i utendørs i Porsgrunns byrom. Forestillingen er gratis og det er bare å møte opp. Sted vil bli annonsert.

Dansekunstnerne Fredrik Petrov, Jonathan Ibsen og Trine Lise Moe står bak videoinstallasjonen? VEGGEN, som skal bringe liv til passive byrom og -strukturer. Popup-installasjonen oppfordrer de forbipasserende til å stoppe opp, løfte blikket og se sine vante omgivelser med nye øyne.?

VEGGEN?består av tre ulike solosekvenser som er utviklet og filmet hver for seg. Disse vises side om side og oppå hverandre slik at de utgjør en større helhet. Ved å sette sammen de separate sekvensene oppstår det også et rom og en fiktiv virkelighet som eksisterer bare der og da.?

Den performative videoinstallasjonen ble laget under pandemien. Det er kunstnerens bidrag til å skape en fellesskapsfølelse i en tid der menneskelige relasjoner og samvær ble en mangelvare. Repetisjon, system og kollaps er bærende elementer i det koreografiske materialet.

Etter en periode der mange kulturopplevelser måtte foregå digitalt, ønsker skaperne også å trekke frem verdien av fysisk tilstedeværelse og fremheve kunstens egen bestemmelseskraft. Det å oppleve noe sammen, samtidig som det foregår på kunstens egne premisser.

Medvirkende
Av og med: Trine Lise Moe, Jonathan Ibsen og Fredrik Petrov
Set designer/ teknisk designer: Colin Eccleston
Kostymedesigner: Zofia Jakubiec
Filmfotograf og redigering: Jonathan Ibsen
Lyddesigner: Fredrik Petrov
Produsent: Trine Lise Moe
Kunstneriske veiledere: Roza Moshtaghi, Tony Tran
Støttet av: Norsk Kulturråd, Oslo Kommune, Dansens Hus og Bærum Kulturhus