Gunerius og Verdensveven

Grenland Jazzforum
fr. 28 april 21:00 - 22:30
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
fr. 28 april
21:00 - 22:30
Billetter

Gunerius & Verdensveven er en trio som leverer et musikalsk festmåltid av dansbar psykedelisk verdensmusikk spilt med mikrotonale gitarer, bass, trommer, elektronikk, sampler og hjemmelagde instrumenter som, sigarboks-harpe og elektrisk tinnboks-bratsj. 

Gunerius – også kjent som blant annet Harvey Steel og Big Chief (samt Thomas
Bergsten blant familie og venner) – har lang fartstid i Oslos musikkmiljø, og han har kjørt sikksakk mellom sjangere som psych-rock, jazz, gospel, folk, hip hop, elektronika og samtidsmusikk under ymse artistnavn.  

Debuten fra 2021 “Samtidig på den andre siden av byen” med jazza beats og spoken word passasjer høstet gode kritikker i inn- og utland og oppfølgeren “Der går nabolaget” fra 2022 er en slags hyllest til ny veiv bølgen her i landet på 80-tallet og singelen “Diamanter og Dopamin” og låta “Mista Drømmen” fikk seg noen gode runder på studentradioene dette landet har å by på. 

Live er Gunerius & Verdensveven et engasjerende og særegent show som har som mål å fylle publikum med glede og weirdness. En genuin kjærlighet til kunsten og en skaperglede kommer igjennom, og bandet utforsker materiale som holder på å lages med stor glede. Poesi, lydlandskaper og/eller punkete mikrotonal danserock er bare noen av uttrykkene bandet er innom i løpet av et set.

Kreditt

Foto: Mari LB Kamsvaag