Daniel Eriksen

Daniel Eriksen, Stig Sjøstrøm, Halvor Nordal Strand, Frederik Mustad
Kvartett
fr. 10 mars 20:00 - 21:30
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
I salg snart
fr. 10 mars
20:00 - 21:30
I salg snart

To ganger Spellemann prisvinner og 8 kritikerroste albumutgivelser. Daniel Eriksen er en blues-veteran å regne med.

Han har spilt seg fra Moskva til Mississippi, og har holdt et voldsomt aktivt tempo over mange år. Med sitt særegne slidegitar-sound har han skaffet seg fans over hele verden.

Han har studert de gamle heltene som Blind Willie Johnson og Fred McDowell og lært direkte fra moderne mestere som Bob Brozman, John Mooney og Roy Rogers.

Han er to ganger Spellemann-prisvinner i kategorien blues og har også mottatt Bluesprisen på Notodden, og vant sølvmedalje i International Blues Challenge i Memphis i 2018, i duo med Sjøstrøm. Har gitt ut åtte kritikerroste album.

Stig Sjøstrøm er et fyrverkeri på perkusjon og trommer, og har studert mange sider av perkusjonsverdenen - fra stammetrommestudier i Afrika, second line i New Orleans, blues i Mississippi og jazz i Frankrike. Sjøstrøm spiller også bl.a med Kåre Virud og Jan Erik Vold.

Halvor Nordal Strand har vokst opp med blues og metall på Notodden, og har tilført heftig bass til prosjekter med bl.a Ishan, Leprous, Stian Johansen & John Olav Hovde med band liksom og Vev

Frederik Mustad spiller Hammond B3 og piano. Han har studert soul, blues og rock'n roll hele livet, og er kjent fra bl.a Midnight Choir og Beale Street Rockers.