Økohelter

Barnas Kunstfestival
Barnas Kunstfestival
lø. 4 feb. 14:15 - 15:10
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
lø. 4 feb.
14:15 - 15:10
Billetter

En altoppslukende danseforestilling for barn, som zoomer inn på de små skapningene over og under skogens bunn.

Bli med inn i en mikroverden for de nysgjerrige, der vi lyser opp skogens heltemodige skapninger og deres superkrefter. Opplev dem vokse og vikle seg frem i en leken dans av sammenkoblinger. Etter hvert som livets vev i skogen avsløres, blir fellesskap sentralt for denne fantasifulle verdenen. Når skapningene har tatt deg på en reise, vil du kanskje se skogen med nye øyne? 

Passer for barn fra 4 år og deres familie 
 
 (Edginton|Lothe|Olsen|Parsons) er et dansekollektiv av skeive, kvinnelige dansekunstnere med base i Oslo. Praksisen deres fordyper seg i det kroppslige og det sensitive, det lekne og det underlige. Ved å ta i bruk den åpne og ekspressive kroppen, undersøker de samfunnstematikker i forestillinger som spiller mellom det faktiske og abstrakte. Med dette ønsker de å tilby publikum en nærhet til fantasi, og muligheten til å absorbere historier på en kinestetisk måte. 

De fire kunstnerne studerte samtidsdans sammen på Laban i London, og har en felles drivkraft i å kroppsliggjøre og utøve miljøbevisste forestillinger, som sentrerer seg rundt nye eller ufortalte narrativ. Økohelter er deres første arbeid som kvartett, der de alle jobber skapende og utøvende. De er nå igang med en voksenversjon av Økohelter, inspirert av skeiv økologi. 

  
Konsept, koreografi og utøvelse: 
STICKY: Olivia Edginton, Maria Lothe, Ingvild Marstein Olsen, Hannah Parsons 

Kostymedesigner: Tanja Andreeva 
Kostymeassistent: Celina Vimme 
Scenografer: Baum & Leahy 
Scenografiassistent: Damien Ajavon 
Kunstnerisk veileder: Karstein Solli 
Grafisk design: Maria Telle Brendmoe 
Produsent: Maria Lothe 

Produksjon finansiert og støttet av: 

Norsk Kulturråd Fri Scenekunst Dans, Fond For Lyd og bilde, Spenn, Innlandet Fylkeskommune, FFUK, Hamar kommune, R.E.D. Residency Eina Danz, NORA – Nasjonal og Regional Arena for dans, Seanse, Unge Viken Teater, Hamar Teater, PS:Dans, Naturvernforbundet.

Arrangør: NORA – Nasjonal og Regional Arena for dans og Barnas Kunstfestival.