Ssens Trio og Håvard Gimse

«Klassiske og Romantiske Mestere»
on. 1 mars 20:00 - 21:30
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
on. 1 mars
20:00 - 21:30
Billetter

«Klassiske og romantiske mestere.

Haydn Stryketrio i G-dur som åpner programmet er et arrangement (fra Haydn’s samtid) av en Klavérsonate overført til besetningen fiolin, bratsj og cello. 

Dette lyse verket, i to satser, består av en uskyldig Allegretto («e innocente») med to kontrasterende temaer som behandles i flere variasjoner etterfulgt av en oppfinnsom og leken Presto.

Så følger Beethoven’s Stryketrio i G-dur, fra hans op.9. Et firesatsig verk som viser Beethoven på sitt mest lyse og livsbejaende. Trioen hører til Beethoven’s egne «favoritter» fra hans tidlige periode og er et entusiastisk og mesterlig eksempel på hans kreativitet.

Avsluttningsvis får du høre Dvorak Klavérkvartett i Ess-dur op.87, komponert av en moden komponist i 1889. De fire satsene folder seg ut med en grunnleggende melodisk og musikantisk åre, og ingen bør være i tvil om opphavsmannens tilhørighet geografisk!  Her er det bøhmisk/tsjekkisk folkemusikk med i fullt monn. Vel bekomme!»

 

Kreditt

Håvard Gimse er tilbake på Ælvespeilet med Ssens Trio. Du får høre Haydn Stryketrio i G-dur, en Klavérsonate overført til besetningen fiolin, bratsj og cello. Så følger Beethoven’s Stryketrio i G-dur, fra hans op.9. Et firesatsig verk som viser Beethoven på sitt mest lyse og livsbejaende. Avsluttningsvis får du høre Dvorak Klavérkvartett i Ess-dur op.87, komponert av en moden komponist i 1889. Vel bekomme!