Nei og atter nei

Riksteatret
on. 3 mai 19:00 - 21:20
Kulturhuset Ælvespeilet
Hovedscenen
on. 3 mai
19:00 - 21:20
Billetter

Nina Lykke sparer ikke på kruttet når hun tar tidsånden på kornet og får oss til å le av oss selv. Gled deg til en nådeløs satire over våre liv!

Ingrid og Jan har vært gift i et kvart århundre og bor i en villa med de to sønnene sine. Guttene er store nok til å regnes som voksne, men oppfører seg som hotellgjester. For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen.

Jan, derimot, får opprykk til avdelingsdirektør i departementet og blir overmannet av en ny og energisk giv. Og av den langt yngre rådgiveren Hanne, som er i ferd med å bli akterutseilt på familiefronten. Det er på tide å ta grep.

“Nei og atter nei” er en skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.

Med kritikerroste Maren E. Bjørseth i registolen og Ingunn Øyen, Anders Mordal og Mari Hauge Einbu på scenen, kan ikke dette bli annet enn en fest av en forestilling, som mange vil kjenne seg så altfor godt igjen i.

Forestillingslengde: 1 time og 40 minutter. (Ingen pause).

 

Pressen sier:
Romanen fungerer vel så godt på scenen som mellom to permer» – Aftenposten (5)
«Det er teater i sin enkleste form, og ikke kjedelig et sekund» – Adressa (5)
«Ja og atter ja! (..) genuint underholdende og ytterst treffende teater» – Vårt Land

På scenen
Ingunn Øyen, Anders Mordal og Mari Hauge Einbu

Team
Regissør: Maren E. Bjørseth. Dramatiker: Liv Heløe. Scenograf: Signe Gerda Landfald. Kostymedesigner: Marianne Sembsmoen. Lysdesigner: Ingrid Skanke Høsøien. Lyddesigner/komponist: Alf Lund Godbolt. Dramaturg: Kristofer Blindheim Grønskag. Produsent: Silje Vigerust Vinjar

Av Nina Lykke. Dramatisert av Liv Heløe.
Urpremiere: Oslo / Nydalen 16. feb. 2023.
Produsert av Riksteatret.