Yeisy Rojas trio

Kulturkræsj
to. 24 nov. 20:00 - 21:30
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
Tidligere arrangement
to. 24 nov.
20:00 - 21:30
Tidligere arrangement

Fiolinist og sanger Yeisy Rojas Rodriguez født i 1990 er opprinnelig fra Havanna, Cuba, hvor hun har jobbet som fiolinist i Operaen og Nasjonalballetten. I tillegg har hun spilt kubansk folkemusikk og latin-jazz i forskjellige orkestre og som frilansmusiker på religiøse afrokubanske santoria-fester og jazzklubber i Havanna. Hun kom til Norge i 2016, og har tatt bachelor og master i utøvende rytmisk og world music ved musikkonservatoriet på Universitetet i Agder.

Etter endte studier har hun kommet ut med to singler, den første, Más más, i fjor høst i forbindelse med konsert på Bergen Internasjonale Musikkfestival. Og den andre i februar da hun spilte for fullt hus på Serendip-festivalen i Oslo. Etter dette ble hun invitert til live session i NRK P2s programmener «Musikklivet», «Jungeltelegrafen» og «Verdenscenen».

Det som kjennetegner Yeisy Rojas er hennes utstråling på scenen og virtuose fiolinspill. Hun henter inspirasjon fra den sammenflettede musikalske arven fra hennes hjemland Cuba og kombinerer jazz, tradisjonell cubansk musikk og klassisk påvirkning med en medfødt sans for rytme og er et fyrverkeri på scenen.

YouTube
https://youtu.be/l5m280U-PRU

Spotify
https://open.spotify.com/track/24gyGY7THAApDB9jco4I0b?si=bnPxiIknQdmQYETSzVzvMA

https://open.spotify.com/track/7vEtAXEzBMx2oTHLGDkpbd?si=HmVq4bqWQX-hnS_tNi6agg&context=spotify%…

Instagram
https://instagram.com/yeishina?utm_medium=copy_link

Facebook
https://www.facebook.com/pages/category/Artist/Yeisy-Rojas-337301323551060/