Telefonbetjent resepsjon: Tir-Tor: 11.30-15.30
Tlf. 35 54 70 05 | resepsjon@elvespeilet.no
Åpen Kafé: Tir: 11-19 | Ons-Lør: 11-22 | Søn: 12-19

Jeg, Mussolini (PIT 2022)

Dato fre 17. jun - lør 18. jun Kr 390 - 390 ,-
Scene Scene II Arrangør Grenland friteater

Leo Bassi (esp): I, Mussolini

Leo Bassi har besøkt PIT flere ganger, og slett ikke uten å sette spor. Han lurte bådekulturministeren og publikum på Brusteinsballet i 2002 til å tro at han var EUs kulturattaché. Men da han begynte å knuse meloner med slegge akkompagnert av høy rockemusikk kom tvilen. Han sjøsatte sin enorme, gule badeand fra Rådhusplassen i 2015 – for fred, – og seilte nedover elva. Og hvert år er det mange som spør: Kommer Leo Bassi i år? Og, ja, i år er han tilbake!

Leo Bassis forestillinger er alltid en særegen opplevelse, og man kan rett og slett ikke være helt sikker på hva som vil skje. I, Mussolini er tilsynelatende en latterliggjøring av maktens menn. Her er vitser, lett provokasjon – og refleksjon omkring politisk manipulasjon; en kunstnerisk øvelse som berører essensen av klovnefaget, og som Bassi har behandlet på ulike måter i flere tidligere forestillinger.

Provoserende, morsomt, egnet til å skape optimisme og til å gi publikum ønsket om å gjøre motstand – eller bedre: til å le. Av makten. Latter mot intoleranse!

Vi trenger latteren som motgift mot fascismen.

Le av makta! Le av intoleransen!

Engelsk tale.

www.leobassi.com

Av og med: Leo Bassi

[ Kjøp festivalpass her ]

Festivalpasset er personlig!Kortet gir ½ pris på én billett pr. forestilling. Rabattert billett løses ut i resepsjon eller Servicesenteret. Om ønskelig kan festivalpass bestilles via e-post: resepsjon@elvespeilet.no

Rabatten gjelder ikke Herøya 1943.

Jeg, Mussolini (PIT 2022)

Fre 17. jun-
Lør 18. jun