fbpx

Telefonbetjent resepsjon: Tir-Tor: 11.30-15.30
Tlf. 35 54 70 05 | resepsjon@elvespeilet.no
Billettsalg Servicesenteret: Man-Fre: 09-15
Kafé: Tir: 11-19 | Ons-Lør: 11-22 | Søn: 12-19

En dag får Ruffen et brev fra tante Nessie i Skottland. Hun inviterer ham på besøk for å spise fiskeboller med rosiner, men pappa synes det er veldig langt å reise, dessuten skal de besøke henne en annen. Men Ruffen vil reise nå. Han vil klare det selv, og han legger ut på den farefulle ferden på egenhånd. På reisen må han snike seg forbi sverdfisk vaktene som passer på sjøormene og han treffer hvalen Henrik. Når Ruffen går over land blir han tatt til fange! Ruffen ender i et bur i dyrehagen hvor vi møter den griske og litt dumme Dyrehagedirektør Didriksen som hater vennskap og samhold. Direktøren tjener penger på å ha spennende dyr, men i det siste har det gått dårlig med dyrehagen han håper at å vise mennesker en ekte sjøorm vil få fart på sakene. Ruffen vil ikke være stengt inne i et bur for alltid! Han må flykte, men han får det ikke til. Etter flere forsøk alene forstår han at han trenger hjelp, og nå må publikum hjelpe ham med å greie det! Sammen med løven Leopold, strutsen Stina, elefanten Emrik og krokodillen Vidar klekker de ut en plan for å rømme. Alle må bidra så de får rømt fra dyrehagen til og med barna. Klarer Ruffen å komme til tante Nessie og de nybakte fiskebollene?

Tema – sammen er vi sterke
«Ruffen på nye eventyr» er en fortelling om å lære seg å lytte til andre og samarbeide. Når Ruffen blir bedt på besøk til tante Nessie nekter han å høre på alle som prøver å hjelpe ham. Vil Ruffen innse at det kanskje er klokt å lytte til andre? Og kan publikum (barna) hjelpe ham? Sammen med Ruffen får barna lære verdien av å samarbeide. Vi legger vekt på gleden man får ved å hjelpe hverandre i en form som mot slutten blir interaktiv der barna får være medskapende i handlingen.

Hvem spiller?
Vi er Pratmakerteateret – et teaterkompani som produserer forestillinger rettet mot barn og unge. Vår visjon er å skape visuelt, lekent teater som åpner for fantasi og skaper rom for dialog for barn i alle aldre over hele landet. Ruffen på nye eventyr formidles av aktørene Peter Kolbjørnsen og Vilde Bodsberg. Begge har gått fysisk teaterutdannelse ved Nord Universitet (tidligere HiNT) 2016/2017. Siden den tid har Peter fullført bachelorprogrammet i skuespillerfag på Westerdals, og Vilde det samme ved Nord Universitet. Begge har de medvirket i en rekke produksjoner for målgruppen. Med oss som lydteknikker har vi Helene Nordbye Nybø, hun jobber til vanlig som skuespiller, og er utdannet fra Westerdals Høyskolen Kristiania.

Barnespeilet – Ruffen på nye eventyr

Lør 29. jan
kl. 12:00