Telefonbetjent resepsjon: Tir-Tor: 11.30-15.30
Tlf. 35 54 70 05 | resepsjon@elvespeilet.no
Åpen Kafé: Tir: 11-19 | Ons-Lør: 11-22 | Søn: 12-19

Blues For Barna har siden 2012 spredd bluesens budskap for over 40 000 elever i regi av Rikskonsertene og den kulturelle skolesekken (DKS).

De tre rutinerte musikerne Erik Harstad (Buzz Brothers), Håkon Høye (Honey Tones, Billy T-Band, Joakim Tinderholt) og Henrik Maarud (Amund Maarud, The Grand, Morudes), er av landets fremste bluesmusikere. Forestillingen deres får strålende kritikker fra store og små.

Forestillingen forteller om bluesens historie fra slavetiden på bomullsmarkene i USA, via Chicago blues, Lillebjørn Nilsen og bluesens inntog i rocken. Alle tekstene er på norsk og er i tilpasset barnetrinnet på grunnskolen (1.-7. trinn). Forestillingen er interaktiv og fokuserer på deltakelse fra publikum. Barna får synge med, de lærer Call & Response og om blåtoner. Med låta “Skredder-blues” lærer barna hvordan de kan dikte egne blues-låter. Sammen med bandet lager de låter på sparket.

Uttalelser om forestillingen: ”Blues for barna er en morsom og lærerik forestilling som straks bør bestilles av alle norske skoler…” – Tellef Øgrim, ballade.no

– At disse er blant de beste i Norge til å spille blues, var det ingen tvil om. Vi storkoste oss! Vi fikk dessuten høre litt om bluesens røtter, og elevene fikk være med å lage tekster til blues-sanger, sier Kristin Håvarstein til Blues-news.

Erik Harstad: Gitar og vokal
Ha°kon Høye: Bass, gitar og vokal
Henrik Maarud: Trommer, gitar og vokal

Barnespeilet – Blues for barna

Lør 17. sep
kl. 12:00