Telefonbetjent resepsjon: Tir-Tor: 11.30-15.30
Tlf. 35 54 70 05 | resepsjon@elvespeilet.no
Åpen Kafé: Tir: 11-19 | Ons-Lør: 11-22 | Søn: 12-19

Atalaya (esp) – Electra.25 (PIT 2022)

Dato fre 17. jun - lør 18. jun Kr 390 - 390 ,-
Scene Hovedscenen - Num Arrangør Grenland friteater

I en virvelvind av en forestilling tar spanske Atalaya oss med tilbake 25 århundrer, til Evripides’ evig aktuelle historie om hevn.

Skjebnedramaet om Electra, som dreper sin mor Klytaimnestria for å hevne drapet på faren Agamemnon, finnes i flere versjoner. I Sofokles versjon av fortellingen lar han Electra vinne og triumfere, i motsetning til Evripides som sørger for at hun går til grunne som et resultat av sine handlinger.

Bakgrunnen for historien er blodig. Ved starten av Den trojanske krigen ofret hærføreren Agamemnon sin datter Ifigenia for å blidgjøre gudinnen Artemis, slik at den greske flåten skulle få vind i seilene på veien mot Troja. Drapet på datteren får Agamemnons kone til å ta livet av ham, sammen med sin elsker Aigisthos.

Regissør Ricardo Inestia henter inspirasjon i de greske dramaene, og lar koret bære mye av forestillingen, som framstår som en duvende, dansende, virvlende, uavvendelig reise mot skjebnens mål; undergangen som resultat av egne handlinger.

Teater er handling og følelser. De greske dramaene skulle lede tilskueren til katarsis, som betyr renselse eller følelsesmessig klimaks. Det har Ricardo Inestia og Atalaya tatt på alvor.

Og du trenger ikke bekymre deg for språket. Korte sceneanvisninger projisert over scenen forteller deg hele tiden hvor i handlingen vi er. Selv lurte jeg ikke et øyeblikk på det da jeg så forestillingen i Spania. Til det var handlingen for altoppslukende.

Regi og dramaturgi: Ricardo Iniesta

Komposisjon og musikalsk ledelse: Luis Navarro

Korledelse: Marga Reyes

Scenografi: Ricardo Iniesta

Medvirkende: Silvia Garzón, María Sanz, Raúl Vera, Lidia Mauduit, Garazi Aldasoro, ImasulRodríguez, Angela González, Enmanuel Garcí.

Projeksjoner: Ana Arteaga

Kostymer: Carmen de Giles, Flores de Giles

Rekvisitør: Jorge Rodriguez

Koreografi: Juana Casado, Lucia You

Regiassistenter: Sario Téllez, Tiziano Giglio

Lysdesign: Alejandro Conesa

Video og foto: Felix Vazquez

www.atalaya-tnt.com

[ Kjøp festivalpass her ]

Festivalpasset er personlig!Kortet gir ½ pris på én billett pr. forestilling. Rabattert billett løses ut i resepsjon eller Servicesenteret. Om ønskelig kan festivalpass bestilles via e-post: resepsjon@elvespeilet.no

Rabatten gjelder ikke Herøya 1943.

Atalaya (esp) – Electra.25 (PIT 2022)

Fre 17. jun-
Lør 18. jun