fbpx

Telefonbetjent resepsjon: Tir-Tor: 11.30-15.30
Tlf. 35 54 70 05 | resepsjon@elvespeilet.no
Billettsalg Servicesenteret: Man-Fre: 09-15
Kafé: Tir: 11-19 | Ons-Lør: 11-22 | Søn: 12-19

Katharsis & Threnoidia AV er en timeslang konsertproduksjon dynket i deilig bass, jazz og retrofuturisme.

Produksjonen er bygget på det tredelte verket Katharsis & Threnoidia av den Bodøbaserte, elektroniske artisten Ars Dada. Tematisk er verket basert på  Aristoteles gamle katarsis begrep, den sjelelige renselsen man skulle oppleve som tilskuer til en velskrevet tragedie i antikkens teater, men et begrep som også har vært sentralt i psykologien.

Ars Dada skildrer denne prosessen musikalsk over tre EP’er som hver tar for seg e´n fase. Musikalsk har prosjektet sterke røtter i jazz, men ligger i et slags grenseland mellom det akustiske og det elektroniske og flyter sømløst mellom groovy jazz til frenetiske breakbeats til avant-gardistisk samtidsmusikk.

Dette lydbildet er mesterlig visualisert av VJ Buddy Pitch. Spesielt for dette prosjektet har han designet og bygget en scenemodul for tre-dimensjonal projection mapping visuals. Denne modulen vil artisten stå inni (se vedlagt videopresentasjon), og slik skape et unikt audiovisuelt univers. Vi ønsker ta publikum med inn i dette universet på en magisk reise.

Varighet: Ca 60 min.

 
Erlend Bilsbak er en elektronisk musiker og komponist bosatt i Bodø. Han har gjennom de siste femten årene vært del av den internasjonale scenen for elektroniske, bassorienterte undergrunns-sjangre som jungle, drum and bass og IDM. Under artistnavnet Ars Dada har han turnert og spilt både i USA og store deler av Europa. I Erlend’s musikk kan man ane inspirasjonskilder som bl.a Nils Petter Molvær, Aphex Twin, Amon Tobin, Xploding Plastix og Jaga Jazzist.

Erlend vokste opp rundt klassisk musikk og spilte selv cello i oppveksten. Han har med årene blitt stadig mer interessert i å inkorporere elementer av andre stilarter i sin egen musikk.

Dette har gitt seg uttrykk i Katharsis & Threnoidia prosjektet hvor musikere fra Bodø’s lokale musikkscene bidrar, i tillegg til musikere fra Arktisk Filharmoni.

Tenebris album: https://open.spotify.com/album/51Mn6qzScreqoKC9CztLyR 

Noir single: https://open.spotify.com/album/7eDkjf8Jv1ssQjtIaWH4so

Ars Dada’s Katharsis & Threnoidia 2022 turne

Lør 2. apr
kl. 21:00