Ljodahått

Første lanseringskonsert i Norge av utgivelsen «Fyreaningar». 
fr. 20 okt. 20:00 - 21:30
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
fr. 20. okt.
20:00 - 21:30
Billetter

« LJODAHÅTT : En usedvanlig gjeng fra Norge og Europa som gir nytt liv til noen av Norges største diktere gjennom tidene. Disse sterke tekstene synger de på Norsk og all musikken er originalkomposisjoner fra Ljodahått. En herlig blanding av musikalske stilarter (folk, rock, pop, jazz, vise … ), med overraskende tolkninger som kan åpne skatter fra ofte glemte menneskelige landskap. Treffer rett i hardhausen og finner veien langt ned i hjerterota. » 

Etter Ljodahått's siste besøk i Ælvespeilet uttalte kulturhusleder Erik Friesl; - Med sin musikk som kan fint beskrives som en salig blanding av Tom Waits møter Leonard Cohen i en bar hvor Jacques Brel serverer Jeremy Enigk finurlige drinker med ekstra angustura, leverte Ljodahått et suggererende fyrverkeri av en konsert på Ælvespeilet en torsdag høstkveld. Når i tillegg tekstene er norske lyriske nasjonalskatter er det ikke annet enn å nyte disse komposisjoner av høy klasse .

 - Det som skiller artister fra de som det går 100 av på dusinet til de som er verdt en beskuelse, er tilstedeværelsen på scenen. Man sitter igjen med en følelse av at her har man vært deltakende og ikke bare publikum, rett og slett inkludert som et medlem av ensemblet. Har du muligheten til å beskue denne samlingen av artister og kunstnere oppfordrer jeg på det sterkeste til å ta turen. Du kommer garantert ikke til å angre -.

Dette blir forøvrig første lanseringskonsert i Norge av utgivelsen «Fyreaningar».