Greg Niemczuk

Chopin og Grieg - to musikalske brødre
fr. 27 okt. 19:00 - 21:00
Kulturhuset Ælvespeilet
Scene II
fr. 27. okt.
19:00 - 21:00
Billetter

Greg Niemczuk markerer Ælvespeilets 10 års jubileum med Chopin- og Grieg-konsert.

Konsertpianisten Greg Niemczuk har en verdensomspennende karriere og nesten 20 års erfaring som klassisk konsertpianist. Han har holdt mer enn 500 konserter i 36 land over hele verden og på alle kontinenter. 

Pianisten vil denne gangen gjeste oss med sitt nye konsert-program «Chopin og Grieg; to musikalske brødre», der Greg fokuserer på likhetene mellom Chopin og Grieg. Konserten består i hovedsak av  musikk fra de to komponistene, som er inspirert av og basert på folketoner og folkedanser. I konsertens 2. avdeling vil Greg spille Griegs E-moll-sonate og Chopins sonate nr. 3 - de to komponistenes mesterverk.

Greg Niemczuk er høyt respektert av musikkritikerne og elsket og beundret av et stort publikum for sitt poetiske og følsomme spill og for sin lidenskapelige virtuositet. Norge er blant hans favorittland og han opptrer hvert år i mer enn 30 forskjellige byer og tettsteder i Norge. Uoffisielt er han den mest turnerende pianisten i Norge. Kveldens konsert er hans femte i Ælvespeilet. 

Som konsertpianist skiller Greg Niemczuk seg fra andre pianister, ved at han forklarer komponistenes verker for publikum. Derfor er han beundret og elsket ikke bare for sitt spill, men også for sin evne til å kommunisere med publikum og for å formidle den klassiske musikken, på en forståelig og underholdende måte.

Greg Niemczuk har gjennom sin karriere vunnet mange klaverkonkurranser bl.a. i New York (Carnegie Hall Debut Competition), i Warszawa (Den nasjonale Chopin-konkurransen 2010), i Belgia og i Italia.

Greg er også aktiv på sosiale medier og på YouTube gjør han klassisk musikk populær blant musikkelskere over hele verden. Videoene hans fra 20/21 om Chopins verker for piano er allerede sett av mer enn 1 million mennesker.