Cohen på norsk

fr. 19 april 21.00 - 22.30
Kulturhuset Ælvespeilet
Foajéscenen
fr. 19. april
21.00 - 22.30
Billetter

Noen kjenner alle Leonard Cohens låter. Noen kjenner best plata «Hadde månen en søster», hvor ulike norske artister fremførte Cohen-låter oversatt til norsk av Håvard Rem. Noen kjenner kanskje bare sangen Halleluja fremført av Jeff Bukley - eller av Kurt Nilsen & co. Men uansett om du er ihuga Cohen-fan eller om du knapt har hørt hans låter, vil denne musikken fenge!

Emma Remine har med seg den dyktige gitaristen Geir Bjørknes Grande på scenen, den spennende trommisen Kjell Martin Sirnes, den stødige bassisten Ole Kelly Kvamme, og ikke minst den erfarne pianisten Arne Marthinsen. Bandet har vært tatt varmt imot, med utsolgte konserter og stående applaus på intime scener landet rundt.

Emma Remine Reisvaag Sunde kommer fra Farsund. Hun har opptrådd med jazz og klassisk sang i flere år. Siste tiden har hun hatt flere opptredener også i andre sjangre, som country, pop og rock.

Arne Marthinsen kommer også fra Farsund. Han er pianist. Han dirigerer flere kor og har komponert musikk til lokale teateroppsetninger. Han er sentral i revyforestillinger på Farsund kino og spiller i flere band.

Geir Bjørknes Grande er freelancegitarist og er bosatt i Grimstad. Han er en allroundgitarist med en forkjærlighet for buldrende og heftige gitarsoloer, så vel som sarte og melankolske linjer. Han spilte på Silje Torsøes debutalbum «Closer» og spiller i salmebandet Österhuus, foruten i ulike konstellasjoner av coverband.

Kjell Martin Sirnes fra Flekkefjord, nå bosatt på Lista, er frilans trommeslager/perkusjonist. Utover forskjellige jazzkonstellasjoner har han de siste ti år spilt fast med Myrull og Joe Rusi. I 2020 ga han ut plata Ashes & Glow sammen med Torbjørn Dyrud og Mats Eilertsen - og i 2024 kommer en ny utgivelse med samme trioen og Tore Brunborg på saksofon.

Ole Kelly Kvamme fra Arendal er bassist i Cohen på norsk. Han er en allsidig og meget dyktig bassist, som har spilt for og med en rekke artister, både i studio og live.

Alle 5 setter de sine preg på Cohens låter. Resultatet blir en variert og spennende konsert