Lenas Språksjåvv

Kvinnedagen spesial
Lena Barth Aarstad
fr. 8 mars 19:00 - 21:00
Kulturhuset Ælvespeilet
Hovedscenen
fr. 8. mars
19:00 - 21:00
Billetter

Lena Barth Aarstad er tilbake hos oss med en kvinnedag-spesial av sitt Språjsjåvv! «Lenas Språksjåvv» er rett og slett et sjåvv om og med Grenlandsdialekta.

Lena er en selverklært språknerd, som med denne forestillingen har latt seg inspirere av «Eides språksjov» på NRK. På selveste kvinnedagen har hun med seg nesten bare kvinnelige gjester, som hun mener er gode ambassadørær for dialekta vår, men hun har kvotert inn Aleksander Walmann og lingvist og språkguru Rolf Theil. Rolf snakker 50 språk, er opprinnelig fra Eidanger, og etter 50 år «innafor» har han gjort bambling av seg. Helt frivillig. 

Er vi stolte av dialekta vår? Er dialekta vår utrydningstrua? Snakkæri annerledes i Bamble og Siljan? Hvor er innafor, bortafor og oppafor? Nå skal vi endelig få svar på; åffår vi snakkær sånn som vi snakkær.

Velkommen til en snål kveld på Ælvespeilet på kvinnedagen, fylt med historie og humor. Mange spennans gjester dukkær opp æv! Ta me´ra mora di, søstra di, dattra di eller venninna di. Gubbær har lov te´å komme de æv, asså. Her er det møe vi skal mellom. Vi snakkas!